Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt regionledere

Mer kontaktinformasjon

A group of people standing on top of a grass covered field.

Hva er et spesialisert fosterhjem?

Et spesialisert fosterhjem er et tiltak for barn og unge som trenger ekstra omsorg og oppfølging i hverdagen. Noen av barna har så store behov at et vanlig fosterhjem ikke strekke til, og da er et spesialisert fosterhjem en løsning der den ene fosterforelderen er hjemme med barnet på heltid. 

Spesialiserte fosterhjem og ordinære fosterhjem – det er en forskjell

Spesialiserte fosterhjem og ordinære fosterhjem er to ulike plasseringsformer, men fellesnevneren er at de skal skape et stabilt miljø for barnet slik at det får mulighet til å oppleve trygghet og utvikle seg positivt.

I et ordinært fosterhjem har fosterforeldrene som oftest vanlig arbeid i tillegg til oppdraget som fosterhjem. For noen barn som bærer med seg særlig vanskelige opplevelser så er det behov for ekstra støtte, og da kan det å flytte inn i et forsterket fosterhjem være en god løsning også kalt spesialisert fosterhjem.

A man standing in front of a group of people posing for the camera

– Jeg har mye å gi, jeg har mye tid, og jeg har mye omsorg

Som tenåring flyttet Omar hjem til Shareen og hennes familie. Da tok livet hans en helt ny retning.

Hør den sterke fortellingen!

Barn og unge i våre fosterhjem trives og føler seg sett

Høsten 2021 gjennomførte vi vår årlige undersøkelse blant barn og unge som bor i fosterhjem, og alle (100 %) som har svart på undersøkelsen tror at de voksne som følger dem opp vil at de skal ha det bra. Les mer om resultatene her, og hva divisjonsdirektør Jan Andre Hansen har å si om dem.

Les resultatene her

Unge i våre institusjoner trives og opplever stor grad av medbestemmelse

Høsten 2021 gjennomførte vi vår årlige undersøkelse blant våre beboere i institusjon, og 96 % av beboerne som svarte på undersøkelsen er helt eller litt enige i å få bestemme over egen hverdag. Les alle resultatene her, og hva divisjonsdirektør Rune Midtgård har å si om dem.

Les resultatene her
Issifou smiler til kameraet

«Jeg har masse kjærlighet å gi og tenkte at dette kunne passe utmerket for meg»

Issifou var enslig og hadde voksne barn da han valgte han å bli fosterhjem for første gang. Nå er det «sønnen» som er hovedfokus og kjærlighet er løsningen på det meste.

Issifou forteller