Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt regionledere

Mer kontaktinformasjon

The girl is sitting on the stairs blowing soap bubbles.

Å være fosterbarn

Fosterbarn er barn og unge som som av ulike grunner ikke kan bo hos den biologiske familien sin, enten i kortere eller lengre perioder. Alle fosterbarn er forskjellige og har ulike behov derfor passer barnevernet og Humana på å finne et trygt hjem som best kan støtte deg.

Det du kan forvente av fosterforeldrene dine er at de gir deg et omsorgsfullt hjem og samarbeider godt med barnevernstjenesten og andre i livet ditt. Dette kan, for eksempel, være lege, psykolog og ikke minst den biologiske familie din.

Fosterbarns rettigheter

Det er viktig for oss at du som bor, eller skal flytte inn, et fosterhjem kjenner til rettighetene dine. Her finner du en kort oppsummering av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

  • Du har rett til å vite hvorfor du bor i et fosterhjem
  • Du har rett til å være sammen med foreldrene dine når du bor i fosterhjem
  • Du har rett til å få snakke med saksbehandleren din når du lurer på noe
  • Du har rett til egen tilsynsperson
  • Du har rett å si din mening

Vil du vite mer om hvem som bestemmer når du bor i fosterhjem og som skjer når du fyller 18 år, kan du klikke deg inn her for å lese mer om rettighetene dine som fosterbarn.

 

Jente med brunt hår ser mot kameraet

Lurer du på noe mer?

Vi i Humana får ofte spørsmål fra fosterbarn som lurer på hvordan det kommer til å bli å bo i det nye fosterhjemmet. Vi har samlet sammen de oftest stilte spørsmålene her.

Vanlige spørsmål og svar