Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Mer kontaktinformasjon

Humanainnsikt-banner

Slik beskrev familiehjemsforelder Shareen Nerhus valget om å bli familiehjem for Leonel Omar Resul, som flyttet inn til henne og familien da han var 15 år - etter å ha vært innom 21 ulike tiltak i oppveksten.

Familiehjem omtales gjerne som et forsterket fosterhjem, og er et tiltak for barn og unge som trenger ekstra omsorg og oppfølging i hverdagen. Noen av barna har så store behov at et vanlig fosterhjem ikke strekke til, og da er familiehjem en løsning der den ene fosterforelderen er hjemme med barnet på heltid.

Selv om familiehjem og ordinære fosterhjem er to ulike forskjellige plasseringsformer, er fellesnevneren at de skal skape et stabilt miljø for barnet slik at det får mulighet til å oppleve trygghet og utvikle seg positivt.

I denne sterke samtalen får du høre en personlig beretning om hvorfor familiehjem var den riktige løsningen for Leonel Omar og Shareen. Hør dem i samtale med vår direktør for familiehjem og hjelpetjenester, Jan Andre Hansen.

 

Ønsker du å høre samtalen som podkast, kan du gjøre det øverst i denne saken, eller ved å søke opp "Humana innsikt" der du hører podkast.