Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Mer kontaktinformasjon

– Man får oppleve mye på tross av en funksjonshemning hvis man våger å bevege seg litt ut av komfortsonen

Publiseringsdato: 22-09-2021

Naturopplevelser er noe som er svært verdifullt for mange av oss, men for Inger Bille er det ikke en selvfølge å kunne oppleve noe slikt. Derfor var det ekstra spesielt da hennes livslange drøm om å reise til Gaustatoppen ble oppfylt med god hjelp av hennes brukerstyrte personlige assistent Arild og hans venner.

Inger har gjennom oss i Humana omsorg og assistanse en BPA-ordning som gjør at hun har assistenter som kan bidra med smått og stort i hverdagen. Da Ingers trofaste assistent Arild fikk nyss om at hun hele livet har hatt en drøm om å komme til Gaustatoppen var det ingenting å lure på – denne turen skulle bli hans 60-årspresang til Inger!


Uvurderlig hjelp fra uventet hold
– Det hele begynte med at jeg nevnte drømmen om Gaustatoppen til Arild, som klødde seg litt i hodet og sa han skulle tenke på saken. I sommer kom han plutselig og sa at turen var i boks, forteller Inger. Avreisedagen kom, og Arild troppet opp med forsterkninger i form av de to pensjonerte brannmennene Ole Jonny og Ivar, samt en bil med stolheis de hadde lånt med seg.

– Jeg spurte gutta om de visste hva de bega seg ut på, og de måtte innrømme at det gjorde de ikke, men at alt skulle gå bra, sier Inger. Hun hadde tatt flere digitale turer til Gaustatoppen før via videoer på nettet, men var likevel veldig spent på hvordan dette skulle gå.

Strabasiøs reise til toppen
Etter noen timer i bil var reisefølget endelig fremme ved foten av Gaustabanen, som er en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet og opp til Tuddalstippen, like i underkant av Gaustatoppen turisthytte.
– Det var ikke veldig handikapvennlig med trange dører og mange trapper som måtte forseres før man kommer seg inn i toget. Men med to pensjonerte brannmenn sterke som bjørner, og meg i reiserullestol som Arild hadde lånt fra Bærum Røde Kors, gikk dette fint, forklarer Inger.

– Jeg følte jeg var på verdens tak
Endelig var reisefølget oppe på Gaustatoppen, og Inger hadde nådd målet for sin livslange drøm.
– Det er vanskelig å beskrive følelsen jeg hadde da jeg rullet ut på utsiktsplattformen. Været var ubeskrivelig med sol fra skyfri himmel, og jeg følte jeg var på verdens tak, skildrer Inger. De oppholdt seg på toppen i ca. 2 timer til tross for mye vind – Inger ville bli så lenge som mulig for å nyte luften og kjenne solen i ansiktet.

Også for assistenten Arild ble opplevelsen helt spesiell.

– Jeg har jo vært på Gaustatoppen flere ganger før, så for meg var ikke utsiktsdelen av turen så viktig. Men å se Ingers opplevelse av det hele var utrolig fint, forteller han med et smil.

Magien skjer utenfor komfortsonen
Inger ønsker å rette en stor takk til Arild, Ole Jonny og Ivar som gjorde denne reisen mulig.

–  Det å ha en BPA-ordning er virkelig unikt. Man får oppleve mye på tross av funksjonshemning hvis man våger å bevege seg utover komfortsonen. Dette kommer jeg til å leve lenge på, avslutter Inger.

Inger, assistenten og brannmennene som hjalp til

Inger var svært fornøyd med å ha kommet til toppen!