Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Mer kontaktinformasjon

Impilo er ny stor eier i Humana

Publiseringsdato: 14-01-2019

Det svenske investeringsselskapet Impilo går inn som ny stor eier i Humana etter å ha kjøpt en stor aksjepost i det nordiske omsorgsselskapet.

Humana har blitt informert om at Impilo, et nordisk investeringsfirma med fokus på den nordiske helsesektoren, har inngått en avtale med Humanas største aksjonær, Argan Capital, om å kjøpe ca. 12,5% av kapital og stemmer i Humana. Dette gjør Impilo til den nest største aksjonæren i Humana, etter Argan Capital. Transaksjonen reduserer samtidig Argan Capitals eierandel i Humana fra cirka 39,2% til cirka 26,7%.

-Jeg er veldig glad for å ønske Impilo velkommen som ny aksjonær i Humana. Impilo har et uttalt langsiktig perspektiv i sine investeringer, og jeg ser fram til å jobbe sammen med dem og ta del av deres erfaringer og kunnskaper om bransjen, sier konsernsjef Rasmus Nerman.

- Omsorgssektoren er sentral for å skape et fungerende helsevesen i Norden. Takket være vårt helhjertede fokus på helsesektoren og vår erfaring med å utvikle bedrifter som vokser, kan vi tilføre kompetanse og erfaring som kan gi Humana langsiktig støtte til å levere sine tjenester med enda høyere kvalitet og effektivitet, sier Fredrik Strömholm, partner hos Impilo.

- Etter over ti år som hovedaksjonærer i Humana, er Argan Capital glad for å kunne ønske Impilo velkommen som ny stor aksjonær. Vi er overbevist om at Impilo vil spille en viktig rolle i å støtte Humana gjennom neste fase av utviklingen av virksomheten, sier Lloyd Perry, partner hos Argan Capital.

Argan Capital ble den største aksjonæren i Humana i 2008, og har siden da støttet Humanas virksomhet, som i løpet av de ti årene har økt inntektene mer enn seks ganger.

Les mer:
Om Impilo, www.impilo.se
Om Argan Capital, www.argancapital.com

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Rasmus Nerman, konsernsjef, +46 70 828 18 60, rasmus.nerman@humana.se
Anna Sönne, leder av Investor Relations, +46 70 601 48 53, anna.sonne@humana.se
Fredrik Strömholm, partner Impilo, +46 76 115 10 65, fredrik.stromholm@impilo.se
Lloyd Perry, administrerende partner av Argan Capital, lperry@argancapital.com