Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Mer kontaktinformasjon

Vil lytte til barnevernsungdom

Publiseringsdato: 25-09-2018

På Humana omsorg og assistanses nye nettsider har barn og ungdom som lurer på muligheter, rettigheter og praktisk informasjon fått en egen side. – Vi ønsker å ta sårbar ungdom på alvor og svare de oppriktig på det de er usikre på, sier Ann Eirin Lieng, direktør for selskapets familiehjemsdivisjon.

Humana familiehjem får ofte henvendelser fra barn som lurer på hvordan det er å bo i et familiehjem. Selskapet tok dette på alvor og har altså valgte å sette opp en side som de håper skal gjøre det enda enklere for barna å få full oversikt over hvilke rettigheter de har som fosterbarn. Dette skal være en oversikt over vanlige spørsmål og svar Humana familiehjem ofte får fra barn før de flytter inn i et fosterhjem, og samtidig blir barna/ungdommene invitert til å stille spørsmål om det de har på hjertet.

Barn i krise
- Mange av de som hevder seg til oss er barn og ungdom i en eller annen krise. Vi vil ta dem på alvor og svare dem saklig og godt på hva de kan forvente og hva vår rolle er. Det er naturlig for oss å bruke nettsidene våre, vi antar at de fleste barn og unge i 2018 bruker internett til å skaffe seg den informasjonen de trenger.

Ta på alvor
Medvirkning er viktig for Humana familiehjem og derfor har det vært viktig at terskelen for å sende inn spørsmål har blitt lagt så lavt som mulig. Barn og ungdom kan kommunisere med fagfolk på humananorge.no.

- Det handler om å ta barn og ungdom på alvor og om å kommuniser direkte med barn og ikke gjennom andre voksne. Unge mennesker er gode til å uttrykke deres behov når de føler at noen lytter, sier Lieng.Humana Fakta
Hva er et familiehjem?
Familiehjem tar imot barn og unge som har så store utfordringer at de ikke kan fungere i et ordinært fosterhjem. I mange tilfeller vil plassering i et familiehjem erstatte et institusjonsopphold.

Familiehjemmet følges opp av egne konsulenter som instruerer og gir individuell veiledning i tillegg til at familiene får støtte til oppgavene gjennom gruppesamlinger med andre familiehjem.