Hem

Kontaktinformasjon

Kontakt oss

Mer kontaktinformasjon

Miljøarbeider Silje gikk i isolasjon med koronasmittet ungdom: – Jeg hadde gjort det igjen

Publiseringsdato: 15-02-2021

Da en ungdom på miljøarbeider Silje Helliesens avdeling fikk påvist koronasmitte, ble hun selv også smittet av viruset. Men i stedet for å reise hjem fra jobb og rett i isolasjon, bestemte Silje seg for å bli på avdelingen, og isolere seg med ungdommen i 14 dager. Dette skulle vise seg å bli en opplevelse som styrket båndet mellom de to.

– Jeg har jobbet med denne ungdommen siden oktober 2018, altså i over to år. Vi har et veldig godt forhold, og jeg ønsket derfor å bli på avdelingen i isolasjon sammen med han – for begges del, forteller hun.

Godt rustet med koronakunnskap

Silje er miljøarbeider i barnevernsdivisjonen i Humana omsorg og assistanse, og er også verneombud som er med i en ukentlig beredskapsgruppe om koronasituasjonen. Dette gjorde at hun følte seg trygg på at hun hadde den kunnskapen hun trengte, og forteller i tillegg at hun fikk svært god støtte underveis av institusjonsleder i Humana barnevern, Olav Sande, og nærmeste leder Ragnhild Otto.

– Ragnhild og Olav fulgte meg opp hver dag, hele veien, og spurte meg flere ganger om dette var det jeg ville, eller om jeg ønsket å reise hjem. Jeg følte aldri at jeg måtte bli, forklarer hun, og legger til at hun aldri følte seg redd eller bekymret.

Viktig støtte for ungdommen

Ungdommen Silje satt isolert med fortalte at han satte stor pris på at hun var der sammen med han.
– Han spurte meg «Men vil du ikke hjem til barna dine?» og da sa jeg at jeg var der med han fordi jeg hadde lyst, ikke fordi jeg måtte. Da ble han veldig glad, sier Silje. Hun understreker at hun ikke mener dette er en mal på hvordan slike situasjoner skal håndteres, men at det var slik hun ønsket å gjøre det, og det som passet best for henne i dette tilfellet.

Gjorde det beste ut av situasjonen

Viruset gjorde dem begge veldig slappe, så dagene ble tilbrakt på hver sin sofa med TV-serier og filmer. Kollegaene handlet mat for dem, og de fikk lov til å kose seg litt ekstra for å gjøre situasjonen litt bedre. – Vi koste oss med god mat, og fikk til og med spise is hver dag! ler Silje.

Ønsket til Silje om å sette ungdommen først skinner tydelig igjennom når hun forteller om situasjonen. – For han ville det absolutt ikke vært noe gøy å måtte forholde seg til ansatte som hadde måttet troppe opp i fullt smittevernutstyr, og kun ville hatt mulighet til å bli i korte perioder. Da var det bedre at jeg, som allerede har et veldig godt forhold til denne ungdommen, ble på avdelingen med han.

– Det var egentlig veldig fint å være to sammen i den situasjonen. Hvis det var noe, hadde vi hverandre. Båndet vårt ble definitivt styrket, og jeg hadde gjort det igjen, avslutter hun.

Silje på tur til Hardanger med avdelingen hun jobber på

Silje på tur til Hardanger med avdelingen hun jobber på