Hem 909 46 000 Ring sentralbordet vårt
Kontakt oss Mer kontaktinformasjon

Vil du jobbe som personlig assistent for en ung muskelsyk nybakt mamma? Perfekt deltidsjobb for studenter!

Sted: Sandnes
Yrkesrolle: BPA
Publisert: 17-09-2021
Søknadsfrist: 14-11-2021
Arbeidstid: Hele døgnet

Humana brukerstyrt personlig assistanse er en del av Nordens største fagmiljø innen brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Vi tilbyr skreddersydde BPA-løsninger til funksjonshemmede over store deler av Norge. Hos oss er BPA funksjonshemmedes verktøy til å leve et fritt, fleksibelt og selvstyrt liv. Se www.humananorge.no for mer informasjon om Humana.


 

Jeg er en 22 år gammel kvinne som har muskelsykdommen SMA type 2 og søker nå etter assistenter for å kunne fortsette å beholde min selvstendighet. Jeg har hele livet hatt muskelsykdommen som gjør at jeg sitter i rullestol og er avhengig av assistanse hele døgnet. Men livet mitt er absolutt ikke noe særlig annerledes enn andres, jeg krever bare litt mer assistanse til å være den jeg er! Jeg bor på Lura i Sandnes, og her er det godt med kollektivmuligheter så du trenger ikke egen bil. Kanskje du kan hjelpe meg med å få en hektisk hverdag til å gå rundt? Jeg krever ingen erfaring da opplæring vil bli gitt. 

 

Jeg er en person som ofte er full av energi og elsker å dra ut på såkalte eventyr. For meg så nyter jeg livet mitt som det er. Om jeg drar til et koselig sted for å ha piknik med venner eller om det er i en storby blant palmene, sammen med forloveden min kan jeg være like fornøyd. Jeg er en veldig sosial, eventyrlysten og oppfinnsom person, noe jeg også ser etter i assistentene mine. Ingen dager hos meg er like og det synes de som jobber for meg er veldig spennende. Før Corona inntraff var jeg ofte på reiser til blant annet USA, steder i Europa og til og med Saudi-Arabia. Jeg elsker å prøve nye ting, og jeg og samboeren min er veldig opptatt av å leve et så fint og innholdsrikt liv som mulig. Ofte har dagene gått til organisasjonsarbeid, kreative prosjekter som å scrapbooke, negler og sminke, matlaging og henge med de jeg er glad i. Jeg er også mye sammen med min lille hund som elsker å leke og sitte på i rullestolen. Som du leser så må du være en person som passer til å gjøre alt mulig.  

 

Det som kommer til å bli vårt livs største eventyr, starter nå snart. Jeg og forloveden min skal straks bli foreldre til en liten prinsesse! Termin i starten av desember. Vi gleder oss veldig, men samtidig er det jo ikke bare bare når man selv krever assistanse. Vi ser derfor etter en person som vi kan stole på og som er klar for å strekke seg litt ekstra. Du som assistent skal assistere meg i mammarollen og hjelpe meg med alt fra bleieskift og påkledning til å være mine armer i aktivisering og lek. Jeg synes det er veldig viktig at du som assistent forstår at du ikke skal være en omsorgsperson for ungen vår eller meg, men en hjelpende hånd. Å gi omsorg og trygghet, det er min jobb. 

 

Selv om samboeren min er frisk og hadde kunnet hjelpe meg, er det ikke hans oppgave å hjelpe meg. På grunn av mitt hjelpebehov er det til begges beste å ha assistenter som hjelper meg. Som assistent skal du hjelpe meg med alt jeg kunne gjort om jeg ikke hadde vært muskelsyk. Det kan være alt fra å vaske klær og støvsuge hus til å lage middag eller være med meg på besøk til venner som trenger hjelp til å rydde i hagen. Du må kunne være sporty nok til å gå på lange turer med hunden min og være med på andre fysiske aktiviteter. Jeg krever også personlig stell så dette er også en del av jobben din som min assistent. 

 

Nå trenger jeg altså å ansette nye assistenter i min BPA-ordning. BPA står for borgerstyrt personlig assistanse og det er et viktig verktøy for at jeg skal kunne leve det livet jeg ønsker. Uten assistanse kunne jeg ikke ha jobbet frivillig, levd for meg selv uten å være avhengig av min forlovede/familie, reist verden rundt eller tatt vare på hunden min.

Jeg kunne heller ikke ha stilt opp for de jeg er glad i både som fremtidig mor, datter, søster eller venninne. Uten assistenter kan ikke min lille familie dra på reiser og oppleve verden sammen. Kanskje det er deg vi vil ha med når vi skal til Singapore eller San Diego neste år?

 

Som Mari Storstein, en venninne av meg så godt sier:

Assistentjobben hos meg er ikke som i filmer som «De urørlige» eller «Et helt halvt år». Assistentene tar ikke vare på meg eller redder meg fra et bittert liv i ensomhet. For meg er assistanse helt avgjørende for at jeg kan leve det livet jeg ønsker. Slik blir BPA mitt aller viktigste verktøy for frihet og likestilling. Derfor vil du som assistent være en avgjørende del av funksjonshemmedes likestillingskamp.

Jeg trenger fleksible assistenter som kan jobbe dag, kveld og våken natt, både hverdag, helg, helligdager og ferier. Jeg er en spontan dame med mange ulike roller. Som min assistent er det viktig at du er åpen, tilpasningsdyktig og gjør det du kan for at jeg skal kunne leve det livet jeg ønsker. 

 

For å få jobb hos meg må du  : 

-Ha sertifikat for bil klasse B og like å kjøre

-Snakke flytende norsk og godt engelsk 

-Kunne skrive flytende norsk. 

-Være et ordensmenneske og ha øyne for rutiner og systemer. 

-Være tilpasningsdyktig 

-Være punktlig og presis 

-Være fleksibel og løsningsorientert 

-Takle stress og et liv med mye lyder og aktiviteter 

-Ha god fysisk form da dette er en jobb som inneholder mye bevegelse og fysisk arbeid 

-Ikke allergi mot dyr 

-Dagene er variert så du må kunne takle å jobbe selvstendig og sammen med andre.

 

På grunn av arbeidets form vil kvinner prioriteres. Jeg ser etter flere personer til ulike stillinger med ønsket oppstart i januar. Det er selvfølgelig mulig å jobbe mer, da jeg alltid vil ha behov for ekstra  :

-Våkne nattevakter hver 3 helg. fredag, lørdag og søndag. Det er 31 timer fordelt utover de tre dagene. Det er 3 stillinger og hver stilling er ca 20 %. 

-To våkne nattevakter i uken. Dette er en stilling på ca 50 %. 2 ledige stillinger. 

-Hver 4 helg. 19 timer fordelt utover fredag kveld og lørdag lang vakt. Dette er to stillinger og hver stilling er på ca 13%. 

-Jeg har et stort behov for tilkallingsvikarer og om du har stor arbeidskapasitet, men ikke ønsker noe fast er du velkommen til å søke. Husk da å nevne det i søknaden. 

 

Hva jeg kan tilby deg:

-Konkurransedyktig lønn

-Kursing og opplæring i assistentrollen

-En variert og spennende jobbhverdag

 

CV og søknad må inneholde:

-Fullt navn

-Fødselsdato

-Bostedsadresse

-Telefonnummer og Mailadresse

-Beskrivelse av deg

-Jobberfaring

-Hvilken stilling du ønsker å søke på

 

Frist for innsending av søknad er 14 november, og intervju vil bli i ukene 46 og 47, altså rett før desember. Jeg håper du sender meg en søknad!

Arbeidstid/varighet: / Hele døgnet
Søk stillingen senest 14-11-2021
Søk her