En tjej som klappar en häst

Å være familiehjem

Tilbake til bli familiehjem

Som familiehjem i Humana vil dere fra dag en få god opplæring og veiledning. Dere vil også få muligheten til å være en del av et større nettverk for å utveksle erfaringer med andre i samme situasjon. 

Egen teamleder

Vi har erfart over tid at god opplæring og oppfølging underveis gir alle i familiehjemmet trygghet. Som et av våre familiehjem vil dere få muligheten til å ha et tett samarbeid med deres egen teamleder. Alle teamlederne våre er fagutdannet, og har lang og bred erfaring fra arbeid med barnevern og familiehjem. 

Veiledning

Samarbeidet med teamleder er basert på fast veiledning hver 14. dag og ukentlig telefonkontakt. Det er også mulig å ta kontakt via en beredskapstelefon, som er åpen døgnet rundt hele året. Uansett når på døgnet en vanskelig situasjon måtte oppstå, kan dere altså alltid komme i kontakt med personer som kan gi dere gode råd.

Sosialt nettverk

Hos oss er alle dere som utgjør et familiehjem en naturlig del av et større fellesskap med de andre familiehjemmene. Vi har et godt arbeidsmiljø hvor hjemmene kan få støtte og utveksle erfaringer med hverandre. I tillegg til at vi legger til rette for sosiale samlinger for familiene ute i regionene, møter du dem på kurs og faste samlinger hver sjette uke.

Økonomi

I et familiehjem kan det være behov for at en voksen i familien er hjemme på heltid. I så fall får dere en økonomisk godtgjørelse på inntil kr 523.000, en lønn som tilsvarer en heltidsstilling i arbeidslivet. I tillegg mottar familiehjemmene en skattefri økonomisk dekning av daglige utgifter som skal gå til barnet.