1. Du er her: Familiehjem og hjelpetiltak
Tre personer som sitter ved frokostbordet og har det hyggelig.

Familiehjem - et forsterket fosterhjem

Flere hundre barn står uten et trygt hjem i Norge, derfor ønsker vi mange flere familiehjem.

Hva er et familiehjem?

Familiehjem omtales gjerne som et forsterket fosterhjem, og er et tiltak for barn og unge som trenger ektra omsorg og oppfølging i hverdagen. Noen av barna har så store behov at et vanlig fosterhjem ikke strekke til, og da er familiehjem en løsning der den ene fosterforelderen er hjemme med barnet på heltid. 

Det er en forskjell familiehjem og fosterhjem

Familiehjem og ordinære fosterhjem er to ulike forskjellige plasseringsformer, men fellesnevneren er at de skal skape et stabilt miljø for barnet slik at det får mulighet til å oppleve trygghet og utvikle seg positivt.

I et ordinært fosterhjem har fosterforeldrene som oftest vanlig arbeid i tillegg til oppdraget som fosterhjem. For noen barn som bærer med seg særlig vanskelige opplevelser så er det behov for ekstra støtte, og da kan det å flytte inn i et forsterket fosterhjem være en god løsning også kalt familiehjem.

Familiehjem hos oss

Issifou smiler til kameraet

«Jeg har masse kjærlighet å gi og tenkte at dette kunne passe utmerket for meg»

Issifou var enslig og hadde voksne barn da han valgte han å bli familiehjem for første gang. Nå er det «sønnen» som er hovedfokus og kjærlighet er løsningen på det meste.

Issifou forteller

Humana i sosiale medier